کد مطلب:284443 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:238

بسیاری از حوادث و پیشگویی های معصومین که تا به حال در تاریخ رخ داده اند
امام باقر (ع ) در روایتی به جابربن یزید جعفی می فرمایند:

جابر! از زمین تكان نخور و هیچ دست و پا مزن تا اینكه این نشانه هایی را كه می گویم مشاهده كنی (البته ) اگر آنها را درك كنی : اولین آنها اختلاف بنی عباس است كه نمی بینم كه تو آن را درك كنی ولی پس از مرگم از قول من این مطلب را نقل كن (و به دیگران بگو) و منادی كه از آسمان ندا دهد و صدایی كه از پیروزی حكایت می كند از سمت دمشق به شما برسد. قریه ای (ده یا شهر) در شام كه به جابیه مشهور است در زمین فرو برود بخش سمت راست مسجد دمشق فرو بریزد، از دین برگشتگانی از جانب ترك ها سر به شورش بردارند و آشوبی هم از ناحیة روم به دنبال آن می آید، برادران ترك هم آن قدرمی آیندتابه جزیره می رسند و از دین برگشتگان هم به سوی روم حركت می كنند تا اینكه به رمله می رسندجابر! آن سال غرب در كل زمین اختلاف زیادی می پراكند و اول مغرب زمین ، شام است .

شیخ مفید هم در الارشاد خود فهرستی از نشانه های ظهور را ذكر كرده كه از این قرار است :

«برای زمان قیام حضرت مهدی (ع ) نشانه هایی بیان شده و از حوادثی كه پیش از قیام اتفاق خواهد افتاد به ما خبر داده اند كه از جمله آنها می توان این موارد را ذكر كرد: شورش سفیانی ، كشته شدن سید حسنی ، تفرقه بنی عباس به خاطر پادشاهی و حكومت دنیایی ، كسوف خورشید در نیمه ماه رمضان و خسوف ماه در آخر همان ماه كه هر دو بر خلاف رویه عادی طبیعت است ، فرو رفتن در بیابان ، فرو رفتن در مشرق و فرو رفتن دیگری در مغرب ، به همراه حركت نكردن خورشید از ظهر تا نیمه های عصر، طلوع خورشید از مغرب و كشته شدن نفس زكیه در پشت كوفه 70 انسان صالح و شایسته دیگر، بریدن سر مردی هاشمی بین ركن و مقام . خراب شدن دیوار مسجد كوفه ، ظاهر ونمایان شدن پرچم های سیاهی از خراسان ، قیام یمنی ، ظاهر شدن شخصی مغربی در مصر و حكومت كردنش بر شام ، فرود آمدن ترك ها در جزیره و رومیان در ساحل ، طلوع ستاره مشرقی كه همانند ماه نورافشانی می كند و سپس چنان خم می شود كه گویی دو سوی آن قرار است به هم برسند، سرخی ای كه در آسمان ظاهر می شود و در تمام افق پخش و منتشر می شود. آتش بزرگ و شدیدی كه در مشرق نمایان شده و سه یا هفت روز در (جو و) آسمان باقی می ماند. پایان سختی های اعراب و حكومت كردنشان بر بلاد و خارج شدن از سیطره و سلطنت و عجم ها. كشته شدن امیر مصر توسط ساكنان آن دیار، حركت پرچم هایی كه به سوی خراسان راهی می شوند، ورود سپاهی از سمت مغرب تاوقتی كه با از بین رفتن سرگشتگی و حیرت آرامش یابد، نمایانی پرچم های سیاه از مشرق به همان صورت ، شكافتن و ترك خوردن فرات به طوری كه آب وارد كوچه ها و خیابان های كوفه می شود، شورش 60 دروغگو كه همگی ادعای نبوت می كنند و شورش 12 نفر از آل ابی طالب كه همه ادعای امامت برای خویش دارند، سوزاندن مردی بلند مرتبه از پیروان بنی عباس میان جلولاء و خابقین ، زدن پلی در آنجایی كه آب میان مدینة السلام و بغداد روان است ، برخاستن بادی سیاه در ابتدای روز و زلزله ای كه منجر به فرو رفتن بسیاری از آنها می شود. هراسی كه دامن گیر اهل عراق و بغداد می شود و مرگ ناگهانی در آن و نقصان و كاهش اموال و جان ها و بدن ها و محصولات و یورش ملخ ها كه در ابتدای آن و غیر آن ظاهر می شوند به طوری كه به زراعت و غلات و همان مقدار كمی كه مردم كشت كرده اند حمله ور می شود و اختلاف میان دو دسته از عجم ها و ریخته شدن خون بسیاری از آنها و شورش بندگان از اطاعت سروران آنها و كشتن ایشان و مسخ شدن دسته ای از بدعت گزاران كه به شكل میمون و خوك می شوند، و غلبه یافتن بندگان بر سرزمین های مالكان و سروران ، ندایی از آسمان كه تمام اهل زمین آن را به زبان خویش می شنوند و صورت و سینه ای كه در آسمان در قرص خورشید برای مردم ظاهر می شود، و مردگانی كه از قبرهایشان به دنیا برمی گردند و در آن (با دیگران ) آشنا می شوند و به زیارت همدیگر می روند، سپس همه اینها به 24 باران كه به وسیلة آن زمین پس از مرگش زنده می شود ختم شده و بركات آن نمایان می گردد و پس از آن تمام آسیب ها و بلایا از معتقدان به حق كه از شیعیان مهدی (ع ) هستند برطرف شده و از ظهور آن حضرت در مكه خبردار می شوند و برای یاری ایشان متوجه و راهی آنجا می شوند.»

بعضی از حوادثی كه در این دو روایت ذكر و در تاریخ محقق شده را به طور گذرا بررسی می كنیم كه البته كسانی كه مایلند در این رابطه آگاهی های بیشتری بیابند می توانند به این كتاب ها مراجعه كنند:

1 ـ كتاب الغیبة : شیخ اجل محمدبن ابراهیم بن جعفر نعمانی معروف به ابن ابی زینب ، ایشان از علمای قرن سوم هجری و ازشاگردان ثقة الاسلام كلینی بوده اند كه این اثر یكی از نفیس ترین كتاب هایی است كه در این رابطه نگاشته شده است . شیخ مفید در الارشاد خود از وی ستایش كرده كه نشانگر این است كه تا آن زمان مؤلفی چون او نبوده است .

2 ـ كمال الدین و تمام النعمة : شیخ ابوجعفر محمد بن علی بن الحسین بابویه قمی معروف به شیخ صدوق (از علمای قرن چهارم هجری متوفی ، 381 ق .)

3 ـ كتاب الغیبة : شیخ ابی جعفر محمد بن الحسن طوسی ، شیخ الطائفه (متوفی 460 ق .)

و اما پیشگویی های محقق شده در این دو روایت :

1 ـ روی كردن پرچم های سیاه از ناحیة خراسان : با قیام ابو مسلم خراسانی تطابق دارد.

2 ـ ظهور مغربی در مصر كه شامات را تصرف می كند: شورش مغربی فاطمی كه در سال 396 ق . در شمال افریقا اعلام دعوت كرد و پس از جنگ با شام بر آن مستولی شد.

3 ـ فرود آمدن ترك ها در جزیره : زمانی كه خاك جزیره مدت طولانی تحت سیطرة كومت عثمانی تركی بود از سال 941 ق . آغاز شد تا زمان سقوط سلطنت آنها در سال 1335 ق . پس از اشغال بریتانیا در جنگ جهانی اول .

4 ـ فرود آمدن رومیان در رمله : در لسان ائمه معصومین (ع ) از اروپا به روم تعبیر می كرده اند و رمله نام منطقه ای در شام و منطقه ای دیگر در مصر است فلذا با استعمار فرانسه در مصر به رهبری ناپلئون بناپارت و یا اشغال سوریه توسط فرانسه پس از جنگ جهانی اول و اشغال عثمانی ها از آنجا این كلام معصومین (ع ) منطبق می شود.

5 ـ پایان سختی های اعراب و سیطره یافتن بر بلاد و خارج شدن آنها از سیطره عجم ها (غیر اعراب ): در این عصر با آن زندگی می كنیم . عصر ما عصر انقلاب های عربی است كه می خواهند از سیطره و استعمار بیگانگان رهایی بیابند و خود حكومت را به دست بگیرند.

6 ـ كشته شدن فرمانروای مصر توسط مردم آن دیار: انور سادات به دست خالد اسلامبولی كشته شد.

7 ـ اختلاف میان دو مجموعه از عجم ها و خونریزی زیاد میان آنها: با جنگ های جهانی اروپا كه در میانشان بود منطبق است همانند جنگ میان فرانسه و آلمان ، بریتانیا و آلمان یا تركیه و یونان و... كه البته برای فهم این بخش از حدیث تنها كافی است تنها به دو جنگ جهانی اول و دوم كه در نیمه قرن 19 میلادی رخ داد نگاه كنیم .

به همین مقدار از ذكر پیشگویی های محقق شده در طول تاریخ اكتفا می كنیم . این مجموعه با هم دلیلی قطعی و محكم هم برای صدق گویندگان آنها (معصومین (ع )) می باشد و هم برای دیگر سخنان ایشان دربارة ظهور حضرت مهدی (ع ). و برماست كه ارتباط عاطفی و معنوی (قلبی ) هم با ایشان پیدا كرده و به صرف اطلاعات اعتقادی اكتفا نكنیم .

حال كه این جریان را سرانجامی شیرین است ، بهتر است كه ما میل قلبی خویش را برانگیزانیم و ارتباط روحی خویش را با حضرتش به حداكثر امكان و حد اعلای شدت و بروز برسانیم و در تمام وجودمان كه به این مسؤولیت خطیر واقف گشته است ریشه اش را بدوانیم به طوری كه درتمام سیروسلوك حركت و سكون و خلاصه در همه لحظات زندگی خویش به یاد آن حضرت و در كنف حمایت ایشان به سر بریم . ان شاءالله.